lupapiste.fi

22.09.2016

Mm. Helsingin, Vantaan ja Porvoon rakennusvalvontavirastot ja noin 40 muuta käyttävät lupahakemuksissaan lupapiste.fi-palvelua, jossa mm. rakennuslupahakemukset jätetään digitaalisesti. Piirustukset ja hakemuksen liitteet jätetään myös pdf-tiedostoina.

Tämä ja jo muutamia vuosia käytössä ollut rakennusvalvontavirastojen arska-arkistopiirustusten palvelu ovat suuria kehitysaskeleita rakennushankkeissa.

Tietenkin viranomainen on käyttänyt tilaisuutta hyväksi pikkuisen lisätä byrokratiaa hankkeisiin näinä norminpurkuutalkoiden aikoina. Vastaavan työnjohtajan, kvv-työnjohtajan ja iv-työnjohtajan hakemuksia ei enää voi asianomainen itse ilmoittaa virastoon, vaan heidät pitää rakennushankkeeseen ryhtyvän tai hänen valtuuttamansa kutsua järjestelmän kautta.

Työnjohtajien hakemusten jälkeen muihin rakennusaikaisiin toimenpiteisiin tai kysymyksiin järjestelmää ei vielä voi käyttää Helsingissä. Kukaan ei vastaa. Tulevaisuudessa joskus myös ns. leimattavat esim. rakennepiirustukset ja lvi-piirustukset voitaneen jättää tarkastettavaksi järjestelmän kautta.

06.02.2020Kiinteistövelhon palvelutapa kehittyy
31.05.2017Asbestikartoitukset
22.09.2016lupapiste.fi
15.06.2016Asbestikartoitukset kiven alla, korjaushankkeiden aikataulut vaarassa
09.06.2016Helsingin rakennusvalvonnan uudet vaatimukset