arrow_black_50.pngTakaisin: Putkilinjasaneeraus, yleistä

Lattiakaivot

Perinteisessä menetelmässä rakenteita puretaan ja lattiakaivo siihen liittyvine viemäriputkineen uusitaan.

Sukituksen, ruiskuvalun ja pinnoituksen yhteydessä lattiakaivo joko pinnoitetaan, vaihdetaan tai varustetaan ns. lattiakaivoinsertillä. Lattiakaivoinsertillä tarkoitetaan vanhan valurautalattiakaivon sisään asennettavaa pienempää lattiakaivoa, joka liitetään sukitettuun viemäriin. Lattiakaivoinserttejä on sekä ruostumattomasta teräksestä että muovisia riippuen yrityksestä.

Lattiakaivon pinnoituksessa sen puhdistustulppa porataan irti tai koko hajulukkoseinämä leikataan pois, jotta pinnoitus saadaan ulottumaan joka kohtaan. Porattu reikä korvataan uudella muovitulpalla tai poisleikattu seinämä levypaikalla.

Lattiakaivojen korotusrenkaiden pinnoituksessa on eri koulukuntia. Vanhojen valurautakaivojen tiivistämätön korotusrengas, johon on yleensä johdettu sekä pesualtaan että ammeen poistoputket, on yleensä se kohta, josta lattiakaivon tulviessa kosteus on päässyt rakenteisiin. Jotkut liikkeet eivät kuitenkaan pinnoita kuparisia korotusrenkaita. Kuparisen korokerenkaan hionta voi kuitenkin parantaa pinnoitteen tarttuvuutta.

Lattiakaivon vaihtoon voi tuoda ongelman välipohjalaatan riittämätön paksuus, jolloin poraus ulottuu alla olevaan kylpyhuoneeseen rikkoen alakerran katon pinnan.