arrow_black_50.pngPerinteinen putkilinjasaneeraus

arrow_black_50.pngSukitus-, ruiskuvalu- ja pinnoitusmenetelmät

arrow_black_50.pngPutkisujutus

arrow_black_50.pngLattiakaivot

arrow_black_50.pngVesijohtojen pinnoitus

Putkilinjasaneeraus, yleistä

Kiinteistövelhon putkilinjasaneeraushankkeita on toteutettu jo noin 1400 asunnon verran (noin 180 viemärit sukittamalla ja loput ns. perinteisellä menetelmällä).

Putkilinjasaneerausmenetelmiä on useita.

Perinteiseksi putkilinjasaneeraukseksi kutsutaan hanketta, jossa uusitaan kokonaan tai pääasiassa kaikki vesijohdot ja viemärit.

Varsin yleisesti muita viemärinkorjausmenetelmiä kutsutaan harhaanjohtavasti yhteisnimellä "pinnoitusmenetelmät". Putkien sisäpuoliset korjaukset aloitettiin Suomessa ns. DaKKI-menetelmällä, jossa viemärin sisäpinta pinnoitettiin epoksipinnoitteella. Nykyään lähes kaikki putken sisäpuolista korjausta käyttävät liikkeet tarjoavat ensi sijassa sukitusmenetelmää.

Vesijohtojen pinnoitusta tehdään suhteellisen vähän. Rakennusvalvontavirastot eivät suosittele sitä ja viime aikoina on julkaisu artikkeleita, joissa epäillään niiden terveellisyyttä.

Merkittävin perinteisen putkiremontin ja viemäreiden pinnoituksen välinen kustannusero syntyy siitä, että perinteisessä linjasaneerauksessa kylpyhuoneet on pakko uusia. Kun pintoja rikotaan, vesieristeet on tehtävä nykyisten määräysten mukaisiksi ja se edellyttää kylpyhuoneen kaikkien pintarakenteiden purkua.

Putken uusiminen, jos se on mahdollista ilman rakenteiden purkutöitä, on aina halvempaa kuin sukitus, ruiskuvalu, epoksiputkitus tai pinnoitus.

Perinteiseen putkilinjasaneeraukseen liitetään tänä päivänä usein sähköjärjestelmien uusintaa ja ajanmukaistamista, koska niille voidaan käyttää samoja reittejä, kuin putkille.